Flyg förr och nu

Utveckling har verkligen gått framåt inom flyget. Från små propellerplan till dagens moderna plan med jetmotorer. Flygtiderna ska vi inte ens skriva om. För den som är lite äldre kanske har flugit inrikes med några av dåtidens skapelser och kan jämföra med hur det är idag.

Första charterresan

Året var 1955 och den allra första Svenska charterresan skulle lyfta mot Bromma med destination Palma på Mallorca. Fyra gånger fick planet, en Vickers Viking mellanlanda innan man dagen efter start kunde landa i ett soligt Palma. Huruvida det fanns servering ombord på planet hittar vi ingen information om. Däremot så fick de övernatta i Marseille dåd et inte fanns något tillstånd för att flyga på natten.

Nutidens flyg

Hur det ser ut idag kan nog de flesta berätta om då de flesta har flugit någon gång. Fler och fler flygbolag har WiFi ombord för allehanda nöjen. Flygtiderna är betydligt kortare än vad det en gång var. Säkerheten är också betydligt annorlunda än tidigare. Vi vill att det ska vara bekvämt och att vår resa ska gå fort. En enkel till Mallorca idag går på 3 timmar och 40 minuter utan mellanlandningar.

Framtiden för flyget

Hur det kommer att se ut i framtiden för flyget kan vi bara sia om. Men helt klart så kommer det att förändras som det hittills har gjort. Det ska bli oerhört spännande att se var vi befinner oss om 10 till 20 år inom flyget och hur det har utvecklats.